Pigment eltérések

Különböző eredetű pigmentfoltok halványítása, eltüntetése.

A pigmentfoltokat többször okozza a napozás, mint az öregedés. Ezek a foltok – hívják őket napfoltnak, barna foltnak, májfoltnak is – simák, egyenetlen sötét foltok az arcon, a nyakon, a mellkason, a karokon, a kézfejeken és egyéb területeken, melyek rendszeresen ki vannak téve a napsugárzás káros hatásának. Általában ártalmatlanok, de a barnás foltok öregebbnek mutathatják az embert a valódi koránál.

A napsugárzásra a bőr  pigment termeléssel reagál, amit melaninnak hívnak, és ez védi meg a bőrt az ultraviola sugárzástól. Ha sok időt töltünk a napon, a bőr  túlzott melanin termeléssel védekezik a káros sugarak ellen. Ez vezet pigmentációhoz.

A melasma, vagy közismertebb nevén a terhességi maszk vagy terhességi barna foltok, gyakori nőknél és kb. 45 millió embert érint világszerte – szabálytalan foltok a bőrön a homlok, arc, felsőajak és orr területein. Csakúgy, mint más pigmentáció, a melasma sem veszélyes, de lehet önbizalom romboló, és arra ösztönöz sok nőt, hogy vastag smink mögé rejtőzzön. A melasma leggyakrabban a terhességhez, szájon át szedhető fogamzásgátlókhoz és hormonpótló kezelésekhez  kapcsolódó hormonális ingadozáshoz köthető.

A frakcionált lézerkezelés az egyik legkiválóbb formája a pigmentfoltok eltávolításának. Míg a halványító krémekkel folyamatos, egész életen át tartó kezelést választ a páciens, és az eredmény minimális halványítás lehet, addig a frakcionált lézerkezeléssel a bőr teljes megújításával látványos és ha a belső (pl. hormonális), vagy külső (pl. napsugárzás) kiváltó okot is megszüntette, tartós eredményre számíthat.

ScarLet® RF kezelések alkalmával a pigment foltok halványodnak, míg a kezelt bőrfelület feszesebbé válik, volumene megnő, ezáltal kontúrja javul. 

A kezelések számáról és gyakoriságáról a kezelőorvossal történő konzultáció alkalmával kaphat információt, mely mindig egyedi állapot és igényfelmérésen alapul. 

Bejelentkezéshez kattintson ide!