Frakcionált lézerkezelés

A frakcionált lézerkezelést kiváló eredménnyel alkalmazzuk számos esetben. Ilyen a pattanásos és műtéti hegek eltüntetése, vagy a fénykárosodott, az öregedés első jeleit mutató, illetve hormonális változásból adódó pigmentációs foltok halványítása. A kezelést férfiak és nők esetében egyaránt alkalmazzuk a bőr megújítására, a tág pórusok összehúzására. A frakcionált lézerrel történő bőrfiatalítás rendkívül hatékony a felszíni ráncok kezelésére az arc, a nyak, a kéz, a dekoltázs fiatalítására is. Javasoljuk néhány olyan esetben is, amikor apró bőrfelületi elváltozás figyelhető meg, mint a „grízesedés”, a miliumok a szemkörnyéken, vagy más túlzott keratózis.
 
A frakcionált bőrmegújítás működési elve

A frakcionált lézerek ötlete az utóbbi 10 év legjelentősebb fejlesztése volt az esztétikai lézergyógyászat területén.Régen abból indultak ki, hogy a ráncok, pattanásos hegek vagy a pigmentációs zavarok kezeléséhez a károsított bőrterületek egész felső bőrrétegét el kell távolítani. Ezt ablativ kezelésnek nevezik.
 
Ehhez a hagyományos, nagy kiterjedésű lézer-kezeléshez jelentős fájdalom kapcsolódik és nagy kiterjedésű, részben heges sebekhez vezet, amelyek csak nagyon lassan, több hét alatt gyógyulnak meg és sajnos gyakran tartós bőrpirosságot és pigmentkárosodást hagyhatnak maguk mögött.
 
Ezzel ellentétben a frakcionált lézereknél csak a bőrfelszín csekély, frakcionált része kerül eltávolításra.
 
Egy komputerizált lézerszkenner egyenletesen teleszurkálja a bőrt ezer apró lyukkal, úgynevezett mikroszkopikus kezelési zónákat létrehozva. Ezek között a lyukak között kezeletlen, ép bőrhidak maradnak, amelyekből nagyon gyors hámosodás következhet be.
 
Emiatt a frakcionált lézerkezelés jelentősen kisebb fájdalommal járó beavatkozás, aminek a során a gyógyulási idő lényegesen lerövidül és a mellékhatások is csekélyebbek, mint a hagyományos ablatív lézeres eljárásnál.
 
Ezen előnyökön túl még a lézerenergia mélyen a bőrbe hatolva fokozza a kollagén és elasztin termelődését, ezáltal a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik, a bőrpórusok kisebbekké, egyenletesebbé válnak, a finom ráncok eltűnnek, és a pigment egyenetlenségek is jelentősen javulnak.
 
A frakcionált lézerrel történő bőrfiatalítás hatására tehát a bőr:
 • feszesebb lesz (lifting-hatás)
 • a ráncok kisimulnak, a pattanás utáni hegek és pigment egyenetlenségek jelentős mértékben javulnak
 • a pórusméret csökken
 • a bőr megfiatalodik, új kollagén képződik (a kezelést követő 6 hónapon át)
frakcionált lézeres arckezelés

Ez az ábra a lézeres bőrmegújító eljárások technológiáját mutatja balról jobbra a régitól az újabb irányába. A legújabb frakcionált ablatív lézer, melyet mi is alkalmazunk.


A frakcionált lézerrel történő bőrmegújítás, fiatalítás menete

Minden esetben szakorvosi vizsgálat szükséges a frakcionált lézeres kezelés lehetőségeit és várható eredményeinek megbeszélésével. A frakcionált lézerrel szinte mindegyik bőrterület kezelhető (legfőképpen az arc, a nyak, a dekoltázs, a karok és a kezek).
 
A kezelés járóbeteg beavatkozás, amelynek időtartama a kezelési terület nagyságától függ. Egy teljes arckezeléshez 20-30 perc szükséges. Az első kezelés után a bőrkép jelentős javulását látjuk. Egy, a megbeszéltek szerinti, valamivel agresszívebb kezeléssel hatalmas javulást lehet elérni, egy kezelés után 50-60%-osat. Ettől kezdve legtöbb esetben 1-3 alkalom szükséges legalább 4 hetes, de inkább 5-6 hetes szünetekkel. Figyelembe kell venni, hogy a lassú, 10-12 hetes kollagén felépítés miatt az optimális eredmény csak 3 hónap után látható.
 
A kezelés után a páciens enyhe szúrást és égést érez a bőrön. A kezelés utáni első 2 órában ez a leégéshez hasonló érzést okoz. A bőr kipirosodott, túlmelegedett, feszül és ég. Termálvizes permetezéssel és hűtéssel, illetve egy kifejezetten lézeres beavatkozások utánra kifejlesztett maszk segítségével a kellemetlenségeket nagymértékben csökkenthetjük.
 
A bőr kezelését otthon megfelelő ápolószerekkel (pl. termálvíz spray vagy Cicaplast sebkenőcs) kell folytatni. A következő napokban rendszeres hidratáló- vagy könnyű zsíros krémes ápolás szükséges. A kezelést követő hetekben magas fényvédő faktorú krémmel kell a kezelt terület fényvédelméről gondoskodni.
 
A meglézerezett bőr egyenletesen kipirosodik. Két nap után a lézerezett helyeken barnás elszíneződés jelentkezik, majd a felső bőrréteg leoldódik: a bőrsérülések és pigmentfoltok elmúlnak. A gyógyulási folyamat beindítja a kollagénképződést a mélyebb rétegekben (6-12 hét után), ami bőrfeszesítéshez is vezet.
 
A kezelést követő regenerálódási folyamat

1.-2. nap
A frakcionált lézerrel történő bőrmegújítás, bőrfiatalítás után
A bőr piros, duzzadt, a megkezelt területek pontszerűen bronzos színűek. Sminkkel a tünetek elfedhetőek.
 
3.-4. nap
A felső bőrréteg elkezd lehámlani. Kifényesedett, rózsaszínű bőrfelszín jelenik meg.
 
5.-6. nap
Az esetek legnagyobb részében a régi bőr már lehámlott. Az új bőr élénk színű és sokkal simább.
A bőr ápolása és fényvédő krém rendszeres használata továbbra is szükséges.
Az új kollagén-felépítési folyamat a következő hetekben és hónapokban folyamatosan zajlik. A 30. naptól a hegek és ráncok javulása jól látható. Az optimális eredmény a fokozatosan alkalmazott kollagén újjáépítés alapján csak 6 hónappal ezután látható.

Összehasonlítás más eljárásokkal

 • Bőrápoló készítmények

  Alacsony árú kezelési típus, nincs munkából kiesett idő, rendszeres kezelés javasolt az állapot fenntartására, javítására és megelőzésre, mérsékelt változással.
 • Sebészeti beavatkozások

  Magas árú kezelési típus, hosszú munkából kiesett idővel, viszont jelentős átalakulással, tartós eredménnyel, jelentős változással.
 • IPL/Hámlasztás/Spa kezelések

  Alacsony árú kezelési típus, rövid munkából kiesett idő, rendszeres kezelés javasolt, mérsékelt eredménnyel és változással.
 • Töltőanyagok és injekciók

  Alacsony egységnyi költség, rövid munkából kiesett idő (kezelés ideje), időszakos ismétlés és megelőzés javasolt, mérsékelt átalakulással.
 • Frakcionált lézerkezelés

  Mérsékelt árú kezelési költség, rövid munkából kiesett idő, jelentős változással és tartós eredménnyel.

Ha megadja tartózkodási helyét, megmutatjuk, hogyan juthat el hozzánk.


Innen: 


Ide: 1137 Szent István körút 24.